بررسی کتاب Alternative Scriptwriting، بخش اول
درسهای نویسندگی، بررسی کتاب Alternative Scriptwriting، بخش اول
چالش نویسندگی و غربال یک اثر داستانی، از شگفت انگیزترین تواناییهای ذهن انسان پرده برداری میکنه. چیزی که راغبم کرد به سراغ همچین کتابی برم، گرسنگی ذهنی و اشتیاق برای یادگیری بیشتر در این زمینه بود.
داستان، مخلوقی که باعث میشه انسانها رو شناخت و تحسین کرد، از عناصر پرشمار و پیچیدهای تشکیل شده. چطور میشه به صورت آگاهانهتری این عناصر رو مورد استفاده قرار داد؟
مطالعهی عناصر داستانی و بررسی ایدههای مفید در این زمینه، موضوع کتاب Alternative Scriptwriting هست. این ایدهها میتونه توسط فیلمنامهنویسها، رمان نویسا و افرادی که دوست دارن بازیهای ویدیویی و انیمیشن ها رو از صفر پایه ریزی کنن مورد استفاده قرار بگیره.
همراهی و همدلی با شخصیت اصلی داستان
همراه شدن با شخصیت اصلی داستان از طرف خواننده، به خودی خود یک موفقیت تلقی میشه. این کار میتونه از طریق بیان درونیات و انگیزههای شخصیت اصلی صورت بگیره.
نویسندهی این کتاب، از رنج به عنوان عامل همدلی احساسی یاد میکنه. این اتفاق، میتونه توی یه لحظه و چند جملهی کوتاه اما عمیق صورت بگیره. لحظهای که متوجه میشی شخصیت اصلی یک زخم انسانی و آشنا رو یدک میکشه و از دنیای ما دور نیست.
رنج وجه مشترک ما موجوداتیه که خرد و اندیشه برخورداریم. حتی اگر موجودی که در داستان معرفی میکنید از صدها قدرت ماورایی برخوردار باشه اما با ذات رنج و آسیب روانی غریبه باشه، عملا چیز مشترکی با ما انسانها نداره.
اکتشاف و غافلگیری در سناریو
کشف ناگهانی برخی حقایق کاربردی و کلیدی، در صورتی اتفاق میوفته که شما به عنوان نویسنده، اونها رو تا مدتی در صندوقچههای در بستهای نگهداری کنید.
استفاده از غافلگیری به میزان مناسب میتونه جذابیت و گیرایی یک داستان رو دوچندان کنه.
سقوط، واژگونی یا حرکت معکوس
شخصیتها به ویژه قهرمانان، هرچند یک روند صعودی رو طی میکنن اما اونچه که واژگونی یا حرکت معکوس بهش نسبت داده میشه، به باورپذیری و ایجاد همدلی با داستان و شخصیت قهرمان کمک میکنن.
راه رشد و پیشرفت هموار نیست و ما ممکنه بارها با شکست یا آسیب رو به رو بشیم. قهرمانایی که به سمت رشد و موفقیت تاخت و تاز میکنن و در این مسیر با مشکل بخصوصی مواجه نمیشن، کسل کننده و غیر واقعی به نظر میرسن.