NovelEast

خانه

ورود

ثبت‌نام

بلاگ و مقالات

استخدام مترجم

تفسیر ناول کارآگاه نابغه از رفتار شبکه‌ای

نویسنده: Laura30
|
انتشار: 2 ماه قبل

جلد سوم کارآگاه نابغه در مورد حماقت جمعی صحبت میکنه، یعنی زمانی که افراد یک جمع، شروع میکنن و تحت تاثیر یک فرد خاص، یک الگوی رفتاری رو بازتولید میکنن.

بازتولید رفتارای جنون آمیز، از جمله مسائلی هست که می‌تونه تعجب آور و عجیب باشه و ما رو از ذات انسانی خودمون ناامید کنه. نگاهی که داستان کارآگاه نابغه به این موضوع داره، نگاهی جالب و انطباق زیادی با تجربه‌ی عمومی ما از رفتارای شبکه‌ای داره.

هشدار: بهتره بدونید که این مطلب میتونه محتوای داستان رو تا جلد ۳ لو بده.

یکی از مهم ترین انتقاداتی که در وب انگلیسی نسبت به داستان نابغه وجود داره، عدم پیروی جریان داستان از گزارش‌های واقعی و منطقیه. اما حقیقت اینه که حفظ منطق داستانی در سناریو‌هایی مثل داستان‌های جنایی، بسیار دشوار هستن و بسته به اینکه شما چقدر در مورد زندگی اجتماعی یک پلیس و سیستم قضایی یک کشور اطلاع داشته باشید، می‌تونید نقطه ضعف های زیادی رو در این داستان‌ها مشاهده کنید.

با این وجود، این داستان ها به ما فرصتی رو میدن تا در مورد فرآیند وقوع رفتارهای غیر اخلاقی و سمی، درک ذهنی بیشتری رو به دست بیاریم.

در فصل سوم داستان کارآگاه نابغه، ما با یک جنایت هولناک رو به رو هستیم که به صورت گروهی صورت گرفته.

نقطه عطف ماجرا زمانی هست که متهمین در آستانه‌ی افشا شدن جرمشون قرار گرفتن. اونها تلاش میکنن تا به هر قیمتی شده خودشون رو بی گناه و بی اطلاع از جنایت اتفاق افتاده جلوه بدن و از محل جرم فرار کنن.

چیزی که باعث انزجار پلیس میشه، حالت ذهنی عجیب و غریب افراد درگیر پرونده هست. در واقع فرآیند جامعه پذیری این افراد، از خیلی وقت پیش شروع شده. همه‌ی کارمندا یه ویژگی مشترک دارن، اونا برای پول بیشتر، حاضر به قبول شرایط غیر انسانی و احمقانه‌ای شدن. البته افراد مختلفی هم بودن که با دیدن ساز و کار فاسد اداره استعفا بدن اما عده‌ای هم موندنی شدن و جنون مشترک این افراد، چیزی هست که بسیار پر رنگه و باعث میشه قضاوت های مختلفی در موردشون انجام بشه.

خوده جنایت مورد مطالعه در این داستان، چیزی نبوده که به راحتی برای افراد این اداره هضم بشه و اونها ناخواسته در معرضش قرار گرفتن اما بسیاری از اتفاقات به ظاهر ساده اما غیر اخلاقی، اونها رو برای رسیدن به همچین مرحله‌ای آماده کرده.

ما نمی‌تونیم در مقابل نابهنجاری ساکت باشیم و انتظار داشته باشیم که دامنه‌ی نابهنجاری یا در واقع تاثیرات ثانویش هم مثل خوده موضوع، به زیر فرش فرستاده بشه و همه چیز عادی جلوه کنه.