NovelEast

خانه

ورود

ثبت‌نام

بلاگ و مقالات

استخدام مترجم

معرفی ابزارای کمکی داستان نویسی، بخش سوم

نویسنده: Laura30
|
انتشار: 2 ماه قبل

معرفی ابزارای کمکی داستان نویسی، بخش سوم

خیلی وقته از نوشتن دو تا مطلب قبلی میگذره و می‌تونید مطلبای قبلی رو از طریق لینکای زیر مطالعه کنید:

معرفی ابزارای کمکی داستان نویسی، بخش اول

معرفی ابزارای کمکی داستان نویسی، بخش دوم

دیروز داشتم یه مستند میدیدم و اونجا با یه ابزار جدید آشنا شدم که تا الان درست نمیدونستم چیه و چطور میشه ازش استفاده کرد. اما توی این مستند، دیدم که طرف برای تکمیل یه سناریو از فلوچارت استفاده میکرد و برای این کار، یه نرم افزار مخصوص داشت.

پیش از این، صرفا با فلوچارت، توی محیط برنامه ی ورد آشنا شده بودم و به کل حتی اسمشو هم فراموش کرده بودم؛ اما این روزا ذهنم درگیر مرتب کردن ناولم بود و دنبال روشایی میگشتم که بتونم اتفاقاتی که تا الان افتاده رو مرتب کنم، شخصیتا رو سر و سامون بدم و خطوط داستانی مختلفی رو برای آینده ایجاد کنم و بتونم از بین سناریو های مختلف، دست به انتخاب بزنم.

وقتی فضای این نرم افزار و کاربرد فلوچارت رو دیدم، فکر کردم که ممکنه بتونه برای رمان نویسی هم به کار بیاد. توی این مستند، برای یه تحقیق روانشناختی و پیامدهای مختلفی که یک رفتار و معاشرت میتونه به دنبال داشته باشه از فلوچارت استفاده کرده بود.

بعد تموم شدن مستند، رفتم تا یه نرم افزار فلوچارت، برای اندروید پیدا کنم و دیدم که بعضیا واقعا اومدن و از فلوچارت برای طراحی نرم افزاری استفاده کردن که برای مرتب کردن افکار، بهینه شده.

در نهایت، این نرم افزاری بود که پسندیدمش و کارمو باهاش شروع کردم و به نظرم فضاش میتونه برای رمان نویسی، کاربردی باشه. طی این مطلب، یه سری از امکاناتشو مرور میکنیم.

وقتی وارد فضای نرم افزار بشید، یه نوار ابزار اون بالا هست که با زدن دکمه ی + میتونید یه فلوچارت جدید رسم کنید.

این فلوچارت میتونه به تنهایی برای مرتب کردن شخصیت های داستان استفاده بشه یا حتی پاور سیستم رو گسترش بده یا حتی برای مشخص کردن پی رنگ و توالی اتفاقات، مورد استفاده قرار بگیره و شما تا پایان نوشتن رمان، همیشه یه تصویر اجمالی از اتفاقاتی که رخ داده و معاشرت ها یا مبارزاتی که توی ناولتون شکل گرفته داشته باشید.

وقتی دکمه ی + رو فشار بدید، برنامه ازتون میخواد که برای فلوچارت جدیدتون اسم بذارید. مثلا میتونید اسمشو بذارید فلوچارت شخصیتای فلان ناول یا خطوط داستانی ناول فلان.

در ادامه، برنامه ازتون میخواد که الگوی فلوچارت و تنظیمات جزئی رو اضافه کنید.

هر فلوچارت میتونه کاربردا و مزیتای خودشو داشته باشه، من بعد چند تا تست، الگوی free form رو برای طراحی نقشه ی شخصیتا و اتفاقات ناولم انتخاب کردم و به نظرم اومد که برای این کار، بهینه تر هست.

در نهایت، وارد یه صفحه ی سیاه میشید و اولین کادر، ظاهر میشه که هسته یا مرکز فلوچارت به حساب میاد و هر بالونی که بهش وصل بشه، با یه خط، مشخص میشه.

من اول، سازمان ها رو درست کردم و شخصیتا رو زیر مجموعه ی سازمانا قرار دادم، ولی بعضی شخصیتا که ارتباطی با سازمان خاصی نداشتنو هم بدون واسطه به کادر اصلی وصل کردم.

بعد چند ساعت ور رفتن با نرم افزار، اطراف کادر اصلی این شکلی شد.

از مزیتای دیگه این نرم افزار اینه که نه تنها توی کادرا بلکه روی خطوط هم می‌تونید یادداشت هایی رو اضافه کنید. میتونید یادداشت های مخفی اضافه کنید که نقشه ی اصلی رو اشغال نکنن و هر وقت خواستید مرورشون کنید و همچنین میتونید تصاویر رو به کادرا اضافه کنید و ابعاد عکسا رو تغییر بدید.

در نهایت میتونید فلوچارت خودتون رو طی بازه های زمانی مختلف گسترش بدید و هر وقت که خواستید، ازش خروجی های مختلف بگیرید.

 

 

لینک دانلود نرم افزار miMind